Wednesday, 1 April 2020

English With Azmi


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Ayat minggu ini ialah Dye VS Die. Walaupun sebutan sama, namun dye bermaksud mewarnakan [katakerja] dan pewarna [katanama] manakala die bermaksud mati [katakerja]. Jauh beza kan?

English With Azmi bersiar seperti biasa pada malam ini, pukul 8 malam. Anda boleh follow page English With Azmi di Facebook untuk menerima notifikasi LIVE kami. Jangan lupa join untuk belajar Bahasa Inggeris secara percuma 😁😁😁

Tuesday, 31 March 2020

Mutiara Kata Encik Azmi


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Jom corakkan hidup kita dengan aktiviti dan pengalaman yang penuh bermakna. Penuhkannya dengan kenangan manis dan bekalan akhirat supaya tiada penyesalan di hujung hayat.

Motivasi Isnin


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Saya pasti ramai peniaga yang rungsing dan gelisah sekarang ini. Semakim lama tempoh MCO, maka semakin lama jugalah pendapatan peniaga terjejas. Kami faham kerana kami juga merasa kesanya.

Ya, selepas berakhirnya Covid 19, mungkin keuntungan perniagaan anda tidak gah seperti dahulu, mungkin anda perlu berjimat-cermat semata-mata untuk melihat kelangsungan perniagaan anda.

Namun, usahlah khuatir. Selagi keghairah, kecekalan dan kreativiti anda untuk menjalankan perniagaan masih ada, Insya Allah perniagaan anda akan bertahan. Buat masa ini, sama-samalah kita akur dengan MCO dan duduk di rumah.

Monday, 30 March 2020

Mutiara Kata Encik Azmi


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Kebanyakan orang boleh menjadi pengajar, tetapi tidak dapat menjadi jurulatih. Ini kerana kejayaan seseorang jurulatih bergantung dengan pelajarnya. Setinggi manapun ilmu dan kelayakan jurulatih, jika beliau tidak dapat melahirkan seorang pelajar yang berjaya, maka beliau, sebagai seorang jurulatih, telah gagal.

Justeru, mempunyai jurulatih yang bukan sahaja boleh mengajar anda, namun memberi motivasi dan kepercayaan kepada anda, apabila anda sendiri tidak percaya dengan keupayaan anda, adalah sangat penting. I have my coach. Do you have one?

Wednesday, 25 March 2020

English With Azmi


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Ayat minggu ini ialah Brake VS Break. Brake ialah brek kereta manakala break pula mempunyai banyak maksud. Ianya boleh bermaksud remuk, pecah atau patah, bergantung kepada ayat anda.

English With Azmi bersiar seperti biasa pada malam ini, pukul 8 malam. Anda boleh follow page English With Azmi di Facebook untuk menerima notifikasi LIVE kami. Jangan lupa join untuk belajar Bahasa Inggeris secara percuma 😁😁😁

Tuesday, 24 March 2020

Mutiara Kata Encik Azmi


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Admin bukan nak bodek bos ya. Kita selalu melihat pekerja marah dan mencaci bos di media sosial. Namun, apabila keadaan getir seperti yang sedang berlaku sekarang ini, bos yang anda caci dan marah itulah tempat anda meminta pertolongan dan ihsan.

Followers semua, mustahil lah jika anda sentiasa akan berasa gembira dan berpuas hati dengan bos anda. Mesti ada pertlingkahan dan salah faham yang akan berlaku. Namun, jangan biarkan perkara ini mengaburi mata anda hinggakan anda hanya nampak keburukan bos anda.

Monday, 23 March 2020

Motivasi Isnin


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Dengan kes COVID 19 yang semakin meningkat, mereka tetap berjuang untuk memberi yang terbaik kepada pesakit-pesakit. Mereka tidak tentu makan, tidak tentu tidur dan tiada masa untuk keluarga mereka. Namun mereka tetap berjuang untuk menyelamatkan seberapa banyak nyawa yang boleh.

Kepada jururawat semua, khususnya Malaysia, andalah inspirasi kami. Selamat bertugas. Selamat berjihad. Semoga anda dirahmati dan dilindungi Allah SWT.

Friday, 20 March 2020

Mutiara Kata Encik Azmi


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Hari ini, kes COVID-19 di Malaysia telah mencecah 1030 kes. Justeru, admin merayu kepada anda semua, please stay at home, jangan merayau jika ianya tidak penting.

Kita tidak ingin keadaan di Malaysia menjadi seperti di Itali, di mana jumlah kematian terlalu banyak sehinggakan mayat dibawa di dalam trak tentera.

Dengan kesungguhan kita semua sahajalah, kita akan berjaya menangani virus ini, seperti di Korea Selatan. Marilah kita sama-sama berdoa virus ini dapat ditangani secepat mungkin.

Wednesday, 18 March 2020

English With Azmi


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Kita selalu tersalah menggunakan 2 perkataan Bahasa Inggeris ini. Principle ialah prinsip diri. Manakala, principal ialah merujuk kepada utama/ keutamaan.

English With Azmi tidak akan bersiar malam ini pada pukul 8 malam untuk memberi laluan kepada pengumuman Yang Amat Behormat Perdana Menteri. Namun, anda masih boleh follow page English With Azmi untuk menerima notifikasi LIVE untuk minggu-minggu yang akan datang.

Monday, 16 March 2020

Motivasi Isnin


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Perdana Menteri kita, Tan Sri Muhyiddin Yassin telah mengeluarkan Perintah Kawalan Pegerakan yang akan dijalankan pada Rabu ini. Sehubungan dengan itu, admin berharap para followers tidak panik dan bimbang. Sama-samalah kita renungkan kata-kata ulama tersohor nusantara ini.

Walaupun program latihan kami terhenti buat sementara waktu, anda masih boleh bertanya dan menempah kursus-kursus kami untuk April kelak di 011-25085983 atau emel ke shahrizul@tripleAtraining.com. Admin berharap semoga wabak COVID 19 reda setelah Kawalan Pegerakan ini berakhir. Selamat bercuti kepada semua dan jagalah kesihatan anda.

Friday, 13 March 2020

Tazkirah Jumaat


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Salam jumaat, penghulu segala hari. Admin ingin berkongsi sedikit kata mutiara dari seorang tokoh Islam yang tidak perlu diperkenalkan lagi. Digeruni dan dihormati bukan sahaja kerana kekuatan nya, namun juga kebijaksanaan nya. Beliau ialah Saidina Umar bin al-Khattab r.a.

Seperti biasa, jika anda ingin menyertai kursus-kursus kami, sila hubungi saya di talian 011-25085983 atau emel saya di shahrizul93@gmail.com

Thursday, 12 March 2020

Pengumuman Kursus Awam


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Kami dengan sukacitanya ingin mengumumkan kursus-kursus kami untuk bulan April. Kursus-kursus yang akan dijalankan ialah seperti berikut:

  • Kursus Kesetiausahaan Cemerlang (8 April 2020) (Furama Hotel, KL)
  • Kursus Penulisan Minit Mesyuarat (8 April 2020) (Furama Hotel, KL)
  • Kursus Pengurusan Stor & Inventori Berkesan Cara 5S (9 April 2020) (Furama Hotel, KL)

Untuk sebarang pertanyaan, boleh Whatsapp saya di 011-25085983 atau emel di shahrizul93@gmail.com

Wednesday, 11 March 2020

Kata Mutiara Encik Azmi


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Usaha + kemahiran ialah tangga sesebuah kejayaan. Itulah yang admin rasa Encik Azmi Shahrin, jurulatih kita, ingin sampaikan. Dan itulah sebenarnya realiti hidup, usaha dan kemahiran bagai dua pasangan yang saling melengkapi (admin tengah jiwang 🤣🤣🤣)

Encik Azmi ialah jurulatih yang amat berpengalaman dalam tajuk-tajuk seperti komunikasi, kepimpinan dan perisian Ms Office. Jika berminat dengan kursus beliau, boleh Whatsapp Shah di talian 011-25085983 atau emel shahrizul93@gmail.com

Tuesday, 10 March 2020

Fakta Selasa


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Berikir merupakan sifat semulajadi manusia. Ianya sebuah proses yang membantu kita menyelesaikan masalah. Malah, berfikir juga membolehkan kita untuk memajukan diri, dan melangkah ke hadapan.

Namun, terlalu banyak berfikir boleh mendatangkan mudarat kepada anda. Justeru, seimbangkan hidup anda dan bersedahanalah dalam berfikir 😁

Seperti biasa, jika ada kursus-kursus kami yang menawan hati anda, sila hubungi saya di talian 011-25085983 atau emel saya di shahrizul93@gmail.com

Monday, 9 March 2020

Motivasi Isnin


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Selamat Hari Wanita kepada followers wanita semua. Bersempena hari wanita, admin mengambil mutiara kata minggu ini dari wanita yang amat hebat ini. Beleklah wang anda dan anda pasti melihat tandatangan beliau. Beliau merupakan salah seorang Gabenor Bank terbaik dunia untuk 11 tahun berturut-turut. Beliau adalah bekas Gabenor Bank negara kita, Tan Sri Zeti Akhtar Aziz.

Seperti biasa, jika ada kursus-kursus kami yang menawan hati anda, sila hubungi saya di talian 011-25085983 atau emel saya di shahrizul93@gmail.com

Thursday, 5 March 2020

Fakta Khamis


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Admin rasa benda ini sudah jadi kebiasaan, lagi-lagi di kalangan pekerja Generasi Y. Mendengar muzik sambil membuat kerja membantu anda fokus dan menghalang persekitaran sekeliling daripada mengganggu anda.

Seperti biasa, jika ada kursus-kursus kami yang anda mahukan, sila hubungi saya di talian 011-25085983 atau emel saya di shahrizul93@gmail.com

Tuesday, 3 March 2020

Fakta Selasa


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Tidak ada istilah tamak di dalam perniagaan. Anda perlu mendominasi pasaran anda untuk kelangsungan syarikat anda. Seperti yang kita boleh lihat dari fakta ini, syarikat automatif Volkswagen terus menjadi di antara pengeluar utama automatif dunia dengan membeli dan memiliki syarikat-syarikat automatif terkemuka.

Seperti biasa, jika ada kursus-kursus kami yang anda mahukan, sila hubungi saya di talian 011-25085983 atau emel saya di shahrizul93@gmail.com


Monday, 2 March 2020

Motivasi Isnin


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Admin Shah is back. Minggu ini, admin ingin berkongsi kata-kata mutiara dari seorang ikon yang tidak perlu diperkenalkan lagi. Beliau telah dicalonkan di dalam Forbes’ 30 Under 30 Asia 2017 dalam kategori Retail dan E-Commerce. Beliau adalah Neelofa.

Seperti biasa, jika ada kursus-kursus kami yang menawan hati anda, sila hubungi saya di talian 011-25085983 atau emel saya di shahrizul93@gmail.com

Tuesday, 25 February 2020

Fakta Selasa


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Dunia semakin moden dan bergerak pantas. Perubahan berlaku dengan amat cepat, begitu juga dengan citarasa pelanggan. Dahulu kala, mungkin pelanggan akan melihat pada jenama pada sesuatu barang sebelum membelinya. Namun, dengan kuasa sosial media, produk atau servis anda juga mampu bersaing dengan jenama-jenama terkemuka. Seperti biasa, jika ada kursus yang kami tawarkan berkenan di hati anda, sila hubungi admin Shah dengan segera.

Monday, 24 February 2020

Motivasi Isnin


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Admin pasti anda semua tengah mengikuti perkembangan politik semasa. Admin pun dari tadi tidak henti-henti refresh app Astro Awani untuk mengikuti perkembangan baharu. Justeru, untuk Motivasi Isnin kali ini, admin ingin berkongsi kata-kata mutiara dari Perdana Menteri Interim kita, Tun Dr Mahathir Mohamad.

Friday, 21 February 2020

Peringatan Kursus Awam


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Satu lagi kursus awam kami iaitu Employment Act (Akta Kerja) akan berlangsung kurang dari 2 minggu lagi. Kursus ini terbukti membantu peserta memahami Akta Kerja dengan lebih jelas. Hal ini penting supaya majikan dan pekerja mengetahui hak-hak mereka yang terlindung di dalam Akta Kerja.

Majikan yang mencarum dengan HRDF boleh menuntut pampasan latihan untuk kursus ini. Oleh itu, tunggu apa lagi? Hubungi atau whatsapp admin di nombor yang tertera.

Thursday, 20 February 2020

Peringatan Kursus Awam


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Kurang dari 2 minggu lagi kami akan mengadakan kursus pengurusan stor dan inventori berkesan. Kursus ini terbukti memberi ilmu kepada peserta terutamanya kaedah-kaedah mengawal dan memesan stok. Kaedah ini penting untuk organisasi mengelakkan barang lapuk sekaligus mengelakkan kerugian.

Majikan yang mencarum dengan HRDF boleh menuntut pampasan latihan untuk kursus ini. Oleh itu, tunggu apa lagi? Hubungi atau whatsapp admin di nombor yang tertera.

Tuesday, 18 February 2020

Fakta Selasa


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Untuk fakta Selasa kali ini, admin ingin berkongsi fakta menarik tentang Samsung. Wow! Tergamam kan? Nak berjaya macam Samsung, anda mestilah mengasah bakat anda, dan salah satu caranya ialah menjalani latihan selalu. Seperti biasa, jika ada kursus yang berkenan di hati, jangan segan, jangan silu. hubungi atau whatsapp admin Shah di 011-25085983.

Monday, 17 February 2020

Motivasi Isnin


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Bagaimana hari Isnin anda? Admin harap ok2 jer. Pada minggu ini, admin ingin berkongsi kata-kata mutiara dari seorang ahli perniagaan Malaysia yang sudah pasti anda semua kenali. Admin pasti anda semua pernah terbang bersama AirAsia dan beliau lah pengasas nya, Tony Fernandes. Seperti biasa, hubungi admin di 011-25085983 untuk tempahan latihan.

Friday, 14 February 2020

Pengumuman Kursus Awam


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Satu lagi kursus awam yang kami akan jalankan tidak kurang 3 minggu lagi.

Daftar sebelum 20 Februari ini untuk menikmati diskaun harga (RM 700 seorang, RM 2000 sekumpulan 3 peserta). Majikan yang mencarum dengan HRDF boleh menuntut pampasan latihan dari kursus awam ini.

Apa tunggu lagi? Daftar segera! Hubungi atau Whatsapp saya di nombor yang tertera.

Thursday, 13 February 2020

Pengumuman Kursus Awan


Assalamualaikum dan salam sejahtera,

Admin sebagai wakil Triple A Training dengan sukacitanya ingin memaklumkan tentang kursus awam yang akan dijalankan tidak kurang 3 minggu lagi.

Daftar sebelum 19 Februari ini untuk menikmati diskaun harga (RM 700 seorang, RM 2000 sekumpulan 3 peserta). Majikan yang mencarum dengan HRDF boleh menuntut pampasan latihan dari kursus awam ini.

Apa tunggu lagi? Daftar segera! Hubungi atau Whatsapp saya di nombor yang tertera.

Tuesday, 11 February 2020

Fakta Selasa


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Admin pasti anda telah bekerja keras pada hari ini, kerana Selasa merupakah hari yang paling produktif untuk bekerja. Jangan lupa untuk menghubungi admin jika ingin menempah atau bertanya tentang program latihan.

Monday, 10 February 2020

Motivasi Isnin


Assalamualaikum dan salam sejahtera semua,

Bagaimana hari Isnin anda? Admin harap ianya bermula dengan baik. Di sini admin ingin berkongsi kata-kata motivasi dari Jack Ma, seorang usahawan terkemuka dari China dengan platfom e-dagang beliau, AliBaba. Jangan lupa untuk menghubungi admin jika ingin menempah atau bertanya tentang program latihan.